7 stvari o Danu Strajnarju, ki jih nisi videl/-a v oddaji Štartaj, Slovenija!
Dan, tvoja pot Štartaj Slovenija se začne aprila, ko si izvedel, da si sprejet v 7. sezono projekta. Kakšni občutki so te prevzeli, ko si izvedel veselo novico?
V trenutku, ko sem bil sprejet v projekt, sem se zavedal, da je pred mano naporna pot, hkrati pa je to pot, ki sem si jo od nekdaj želel. Zavedal sem se, da je to trenutek, ko vse ostalo postane sekundarnega pomena. V tem trenutku sem se odločil, da svoje življenje podredim projektu in nagrada, da sem pri 24 letih s svojim izdelkom v trgovinah INTERSPAR je neprecenljiva!
Sedaj si že krepko zakorakal v projekt in za teboj je že nekaj tednov prodaje pic. Ali lahko primerjaš, kako si si letošnje leto predstavljal aprila in, kako se je preteklih 6 mesecev dejansko odvilo?
Aprila sem mislil, da imam več časa. Takrat sem še delal kot davčni svetovalec in sem zelo optimistično planiral, da bo moja proizvodnja v 2 mesecih postavljena. Še več, predstavljal sem si, da bom junija že začel peči pice! Dejansko pa sem še celo poletje gradil proizvodnjo, za katero so standardi res izredno zahtevni.
Prva streznitev je prišla s koncem aprila, ko me je na realna tla postavila Urška Brodnik, vodja oddelka za razvoj in kakovost izdelkov v podjetju Spar Slovenija. Videla je, da se ne zavedam, kakšno količino pic sem obljubil Sparu in, da se mi ne sanja, kako takšno količino proizvesti. Začeli so se dolgi dnevi in neprespane noči, ki se v resnici še niso končale. Zadnja dva meseca dobesedno živim v proizvodnji. Najprej sem bil v avtodomu, zdaj pa sem se preselil v pisarno, ker je dela toliko, da se nimam časa vračati domov. Na stran sem dal prijatelje, družino in hobije, da je Pausa Pizza lahko v tako kratkem času zaživela.
Kaj pa je tvoj največji izziv danes?
Prvič se preizkušam v vlogi vodje proizvodnje za izdelavo živil, kar že samo po sebi predstavlja ogromno odgovornost. Poleg tega, sem sedaj tudi vodja ekipe, saj sem zaposlil še tri člane proizvodnje.
Lahko opišeš, kako je vse to zaznamovalo tvojo osebnost?
Občutek imam, da sem v tem kratkem obdobju še malo odrastel. Zdi se mi, da postajam vse bolj samozavesten, saj tekom projekta srečujem neskončno izzivov. Vsakič, ko enega premagam, dobim malo več zaupanja vase.
Kljub vsem težavam na poti, ti je na koncu uspelo pice pravočasno dostaviti v Spar. Kakšne občutke si doživljal, ko si jih prvič zagledal v zamrzovalniku Štartaj Slovenija?
Na septembrski otvoritvi police je vse skupaj dobilo smisel. Pred seboj sem zagledal rezultat svojega dela in za nekaj ur sem se lahko sprostil in užival. Potem pa seveda spet na delo!
Ali sedaj, ko so tvoji izdelki v trgovinah in dobivaš prve odzive kupcev, že razmišljaš o idejah za nove izdelke?
Seveda! Idej imam prej preveč, kakor premalo. Že celo življenje razmišljam v smeri podjetništva, zato je moja glava polna novih idej. Razmišljam o novih različicah pice in tudi novih izdelkih! Občutek imam, da me čaka še veliko.
Mi že komaj čakamo, da vidimo, kaj vse te še čaka. Deluješ poln ljubezni do tega, kar počneš. Kaj pa te pri tvojem delu najbolj osrečuje?
Osrečuje me to, da sem svoj izdelek še pol leta nazaj pripravljal sam doma na vrtu in ga ponujal prijateljem in družini. Danes pa, skupaj s štirimi zaposlenimi, izdelek pripravljamo za celo Slovenijo!